Op 16 maart 2019 zullen er diverse exposities te bezoeken zijn in ons gebouw:

 

Expositie ‘Elke m² een emotie’, locatie: buitenzijde gebouw

Bekijk hier de video van de opening van de unieke tentoonstelling ‘Elke m² een emotie.’ Tot 13 maart was deze te zien bij de Hofvijver en van 14 t/m 16 maart voor World Forum The Hague. Ons boek ‘Elke m² een emotie’ kunt u online kopen via bol.com

 

50 jaar World Forum/Nederlands Congresgebouw, locatie: Atrium (eerste verdieping)

Expositie van 50 jaar World Forum The Hague, met onder andere posters, tickets, foto- en video materiaal, maquette, posters en nog veel meer!

 

Foto Tentoonstelling North Sea Jazz Fotografie (in de Haagse periode), locatie: King Willem-Alexander Foyer (begane grond)

Artik projecten presenteert tijdens World Forum Festival TIJD! een selectie foto’s uit The North Sea Jazz Archives. Een archief dat samengesteld is door Wim van Zon (Music Inspired Art) en Vincent Mentzel. De foto’s zijn gemaakt door gerenommeerde fotografen zoals Rico d’Rozario en Paul Bergen die door organisator Paul Acket gevraagd werden het festival te fotograferen. Alle foto’s zijn gemaakt in de periode toen North Sea Jazz nog georganiseerd werd in het World Forum Den Haag. De meeste van de foto’s zijn in een gelimiteerde oplage en gesigneerd te koop.

Speciaal voor Festival TIJD! wordt het fotoboek Happy Man over festivalgast en saxofonist Benjamin Herman aangeboden voor een extra lage prijs. Het boek dat regulier € 39,90 kost is speciaal voor u alleen op zaterdag 16 maart te koop voor slechts € 17,95.

Meer informatie axel@artikprojecten.nl

 

Herman Brood en John Lee Hooker © Rico d’Rozario

 

Expositie Statenkwartier, locatie: Amazon Foyer (eerste verdieping)

Een expositie speciaal samengesteld voor dit 50 jarig jubileum, kunstenaars uit het Statenkwartier.

 

Studio 26, locatie: Onyx (eerste verdieping)

Galerie & Atelier Studio 26 is gelegen aan de Keizerstraat, op steenworp afstand van de Scheveningse boulevard. De galerie opende haar deuren in december 2017 en er hebben sindsdien een zestal exposities plaatsgevonden en diverse happenings op het gebied van dans, muziek en poëzie. Kiek Bangert houdt zich naast haar vrije werk bezig met het ontwikkelen van plannen voor kunst in de openbare ruimte. Om bijzondere kunstprojecten te kunnen realiseren richtte zij de ‘Stichting Scheveningen Kunstdorp’ op.

Studio 26 presenteert in de Onyx zaal het plan dat eigenares, kunsthistorica Kiek Bangert schreef voor het realiseren van een beeldenroute in Scheveningen. Deze beeldenroute leidt bezoekers vanaf het Kurhaus via de boulevard, langs de reeds aanwezige beelden van Museum Beelden aan Zee en door de Keizerstraat. Het project is bedoelt om Scheveningen op de kaart te zetten voor een internationaal publiek van kunstliefhebbers en zal worden overhandigd aan burgemeester en wethouders.

 

 

Expositie Ammophila, locatie: Onyx

De naam voor het kersverse kunstenaarshuis achter de duinen van Scheveningen. Ammophila, Latijn voor helmgras, is hier op zijn plaats. Het gras maakt verbindingen onder de grond.Verbinden is ook de kern en het werkwoord voor dit huis. Zij verbinden intern en extern mensen met elkaar. Intern omdat de kunstenaars die er werken ook wonen en elkaar inspireren, zodat er nieuwe verbindingen kunnen ontstaan. Extern bieden zij een podium voor workshops, lezingen, cursussen en exposities. Deze vinden plaats in het grote souterrain en de aangrenzende grote tuin met glazen huis.

Een van de bewoners is Jeanne Schouten, beeldend kunstenaar. Zij jut graag op het strand en vindt er boeiende vormen.  Zij probeert  in haar atelier met zo min mogelijk ingrijpen de schoonheid van het gevonden object te onderstrepen. Door haar contact met de filosofie van het Boeddhisme en het praktiseren er van in de vorm van meditatie komt ze in aanraking met de kalligrafie en de papierkunst. Deze ingrediënten vormen nieuwe inspiratie voor haar werk, dat nu hier op deze tentoonstelling te zien is. Voor meer informatie: www.jeanneschouten.nl

Michiel Schepers, artist in residency, is tekenaar. Hij tekent thuis en op reis, in de stad en aan zee. Dingen, landschappen, bomen, mensen en dieren. Hij tekent om bij de vormen der dingen en de ruimten er tussen langer stil te staan. De tekening toont iets dat goed bekeken is. De aandacht heeft het opengelegd, het oog kan er bij, de geest zet het op zijn plaats. De tekening onthult wat er is. Michiel zal tijdens de expositie ter plekke de mensen en de dingen tekenen. Voor meer informatie: www.michielschepers.edicypages.com