Door het gebouw van World Forum waren diverse jazz optredens en sessies op 16 maart 2019, we hopen dat u genoten heeft!

13.00-14-15: ‘A Tribute to North Sea Jazz’ tijdens Show Festival TIJD in King Willem-Alexander Zaal

Benjamin Herman, is een van de bekendste en populairste Nederlandse jazzmuzikanten. Met zijn werkdrift en veelzijdigheid is hij een verbindende factor in de muziekscene. Hij zal een spectaculaire opening verzorgen van de show in de King-Willem Alexander Zaal.

De wereld kan steeds minder goed om Harrison Young heen. Vorig jaar speelde de Amerikaan met zijn jazzband festivals als Jazz in de Gracht en Nacht van de Kaap plat. Met Koen Herfst (Armin van Buuren) en Paul Quinn (Saxon) bouwde hij aan een rock&roll-album en met zijn ‘Rock to Jazz’ covershow ging hij de halve planeet over. Eind 2018 komt zijn solo-EP uit, die belooft een bijzondere kruising van Young’s brede muzikale interesses te worden. Jazz en invloeden uit moderne en andere muziek vinden elkaar moeiteloos. Op Festival TIJD! brengt Young een ode aan nieuwe en oude jazzhelden. Een feest van herkenning, gegarandeerd.

14.30-16.30 Jazz in the Building

Een speciaal jazz programma wordt geopend door een gelegenheidskwintet bestaande uit zowel jazzveteranen die het Haagse North Sea Jazz Festival nog hebben meegemaakt als uit jonge talenten die hun plek in de jazzwereld zonder meer verdiend hebben. Zij bundelen op 16 maart hun krachten tijdens Festival TIJD! Laat u verrassen door diverse jazz optredens in het hele gebouw en tijdens de Backstage Tours. Er is tevens een speciale North Sea Jazz foto tentoonstelling te bekijken in de King Willem-Alexander Foyer.

14.30-15.30 Optredens van Peter Beets, Eric Ineke en Simon Rigter. Deze topmuzikanten speelden al vaker op North Sea Jazz, ook in Den Haag in de begintijd. Daarnaast schuiven de talenten Cas Jiskoot en Jurjen Donkers aan op contrabas en vocals.

15.30-16.30 Jamsessie diverse artiesten (o.a. Benjamin Herman, Peter Beets, Eric Ineke en Simon Rigter.)

 

 

Eric Ineke (drums)

Eric Ineke behoort tot een van de beroemdste jazzdrummers van Nederland. De levende legendedoceert tegenwoordig naast zijn muzikale carriere aan het Haagse Conservatorium en stond al meer dan 35 keer op North Sea Jazz- ook in Den Haag. Hij begeleidde onder meer Dizzy Gillespie, Johnny Griffin, Phil Woods, Dorothy Donegan en George Coleman. Eric Ineke komt terug naar het dak van het World Forum om u samen met vrienden en collega’s nog eenmaal te laten swingen!

 

Peter Beets (piano)

Bestaat er een beroemdere Nederlandse jazzpianist dan Peter Beets? In zijn prijzenkast staan onder meer een Edison (2010), de Prix Martial Solal (1998) en de Pall Mall Export Swing Award (1988). Beets leverde ongekend goed ontvangen jazzalbums af. De meest recente zijn Portrait of Peterson en Chopin meets the Blues Live, beide Edison genomineerd. Beets is mede-oprichter van The Jazz Orchestra of the Concertgebouw en speelde onder meer met Toots Thielemans, Chick Corea en Elvin Jones.

 

Simon Rigter (tenorsax)

Jazzsaxofonist Simon Rigter, onderdeel van onder meer The Jazz Orchestra of the Concertgebouw en The Rotterdam Jazz Orchestra, tourde door China, India, Jamaica, Israel, heel Europa en Japan. Naast zijn indrukwekkende staat van dienst doceert hij aan het Conservatorium van Amsterdam en aan Codarts-instituut in Rotterdam. Ook Simon Rigter stond eerder op North Sea Jazz. Al met al: een fantastische saxofonist om de oude hoogtijdagen mee te herleven!

 

Jurjen Donkers (vocals)

Zoals pianist Peter Beets het kernachtig verwoordde: “Hij swingt!”. In 2018 nam Donkers, in eerdere jaren de de protege van Rita Reys, zijn debuutalbum op met topmusici Robert Koemans (piano), Vincent Koning (gitaar) en Cas Jiskoot (contrabas). Andere muzikanten waarmee dit jazztalent het podium deelde zijn onder meer Eric Ineke, Rob van Bavel, Martijn van Iterson en Rob Agerbeek. Hij kreeg zangles van onder andere Marjorie Barnes. Donkers vertolkt met veel gevoel klassiekers uit the American Songbook- zijn liefde voor Sinatra en Bennett zal tijdens Jazz op ‘t Dak ongetwijfeld voelbaar zijn.

 

Cas Jiskoot (contrabas)

De piepjonge contrabassist Cas Jiskoot (1998, Den Haag) heeft op een groot aantal Nederlandse jazzpodia opgetreden, waaronder Bimhuis, LantarenVenster en Artishock en op vele festivals gestaan, zoals Jazz in de Gracht, het Grachtenfestival, Festival Classique en Injazz Rotterdam. Daarnaast stond hij op internationale podia als The Hat Bar in Berlijn, Club Esse in Moskou, JFC Jazz Club The White Hall in St. Petersburg en Jazzcafé de Muze in Antwerpen. Hij speelde eerder met Eric Ineke en Peter Beets. Andere namen op zijn indrukwekkende CV zijn Dick Oatts, Philip Harper, Dmitry Baevsky, Jasper Blom, Ben van Gelder, Juraj Stanik en Martijn van Iterson. Zonder twijfel een talent dat zijn plek op Jazz op ’t Dak dubbel en dwars verdient.

 

De programmering van Jazz in the Building is samengesteld door Arlette Hovinga.