Share this...
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter

In de roerige jaren na de verkoop van het Congresgebouw door de Gemeente Den Haag aan vastgoedorganisatie TCN, mocht ik tussen 2004 en 2007 eindverantwoordelijk zijn voor deze geliefde Haagse ontmoetingsplaats.

Na vele jaren van structurele verliezen hadden wij de visie dat door duidelijke keuzes te gaan maken, we het lek boven zouden krijgen, en het financiële bloeden zou kunnen worden gestopt.  Aldus volgens ons geen ‘Erotica-beurzen’ meer, maar een volledige focus met een klantvriendelijk team. Natuurlijk was er veel begrijpelijke weerstand vanuit omwonenden, eigen organisatie, en ook vanuit de Haagse ambtenaren, maar volledig gesteund door toenmalig Burgemeester Deetman veranderden wij toch de naam in ‘World Forum Convention Center’ hetgeen veel meer ambitie uitstraalt dan ‘Congresgebouw’. Het hele gebied onderging in de jaren erna ook een stapsgewijze verandering. We gingen de commerciële pijlen richten op die evenementen en congressen die meer in lijn liggen met de ambities van Den Haag als stad van ‘Vrede en Recht’. Gevraagd naar mijn mooiste moment met het Congresgebouw/World Forum mag ik melden dat ik dat eigenlijk kort geleden had in 2018.

Ik ontmoette Michiel Middendorf weer, de huidige General Manager van World Forum die inmiddels al meer dan 10 jaar aan het bouwen is, en samen met een geweldig team het bewijs heeft geleverd dat de oorspronkelijke visie succesvol is gebleken, ondanks allerlei tegenslagen en uitdagingen.

Michiel vertelde dat hij met name een bedrijfscultuur koestert, die hij overnam van de TCN-cultuur, waar iedereen meetelt en gewaardeerd wordt. Van de koffiedame, tot de beveiligingsman, tot de receptionist of geluidstechnicus enzovoort. Iedereen voelt zich betrokken en verantwoordelijk voor het succes van elk evenement, en dat heb ik onlangs, weliswaar incognito voor de volle 100% ervaren, ook in het aangrenzende Novotel World Forum The Hague.

Dit verdient grote waardering, want het hebben van een idee of plan is maar het begin, het ten volle uitvoeren in een complexe markt met vele belanghebbenden verdient grote lof!

Mijn complimenten aan het hele team en op naar de volgende vijftig jaar!

Ingezonden door: Guido Louwerse, Managing Director World Forum (2004-2007)